Wi-Fi: Velik korak na poti k sodobnosti za Slovenske železnice

Slovenske železnice: Prvi novi potniški vlaki že na testiranjih, kmalu tudi v Sloveniji

Ljubljana, 18. november 2019
Pri Slovenski železnicah sporočajo, da bodo prvi novi vlaki, ki bodo opremljeni tudi z WI-Fi-jem, zapeljali po slovenskih tirih predvidoma spomladi 2020. Odpri →

 

Air France med Ljubljano in Parizom leti že 15 let

Ljubljana, 18. november 2019
V teh dneh mineva 15 let, odkar je francoski letalski prevoznik Air France pričel z leti med letališčema Charles de Gaulle (Pariz) in Brnik (Ljubljana).

Odpri →

Air Slovenia: Za Tajnikarja prepozno. Lahovnik: “DUTB nima izkušenj v letalstvu”.

Ljubljana, 7. november 2019
V TV Odmevih sta mnenja o ustanovitvi novega slovenskega letalskega prevoznika soočila ekonomista Maks Tajnikar in Matej Lahovnik. Nova letalska družba trenutno ne more računati na njuno podporo. DUTB z načrti prihodnji teden. Odpri →

18-letniki: Evropska komisija vam ponuja brezplačne vozovnice

Ljubljana, 7. november 2019
Med 1. aprilom in 31. oktobrom 2020 bodo 18-letniki lahko brezplačno raziskovali Evropo, saj jim Evropska komisija v okviru pobude DiscoverEU namenja 20.000 brezplačnih vozovnic.

Odpri →

Železnice: Direktne povezave s Trstom ni več. Na Opčinah je potrebno prestopati.

Ljubljana, 6. november 2019
Iz Slovenskih železnic sporočajo, da zaradi težav na italijanski strani direktni Crossmoby vlak med Ljubljano, Trstom, Palmanovo, letališčem Ronke (Ronchi), Vidmom (Udine) ter s povezavami naprej po Italiji, do nadaljnjega ne vozi.

Odpri →

Slovenija: Brezplačen javni prevoz. Čas je za podrobnosti.

Ljubljana, 5. november 2019
Končni cilj je brezplačen potniški promet za vse uporabnike v Sloveniji. Do takrat pa bodo na vrsti ukrepi, ki bodo začeli veljati v prihodnjem letu in z njimi tudi določena pravila.

Odpri →

Brussels Airlines v Sloveniji. Poslovni potniki še niso zadovoljni.

Zgornji Brnik, 4. november 2019
Po mesecu dni je letališče Jožeta Pučnika ponovno povezano z Brusljem. Belgijski prevoznik Brussels Airlines bo 6x tedensko letel na relaciji med belgijsko in slovensko prestolnico. Odpri →

Lufthansa s 1. novembrom 2019 pričenja z letenjem med Münchnom in Ljubljano

Ljubljana, 1. november 2019
Nemški letalski prevoznik Lufthansa je z današnjim dnem vzpostavil letalsko povezavo med letališčema Franz Josef Strauss München in Jože Pučnik Ljubljana.
Odpri →

Mehča Ryanair stališče tudi do Slovenije? Bomo kmalu leteli z njim z Brnika?

Medtem, ko irski nizkocenovni prevoznik napoveduje širitev letalskih linij na Balkan (BiH, Hrvaška, Srbija), pa je Slovenija še vedno edina država EU, kamor letalska družba Ryanair ne leti.

Odpri →

Na Dunaj le po cesti ali železnici. Austrian Airlines za letalsko linijo ni zainteresiran.

Ljubljana, 27. oktober 2019
Po propadu Adrie Airways ostaja siva lisa na slovenski letalski povezljivosti avstrijska prestolnica Dunaj. Medtem, ko “pomembne 4” (München, Frankfurt, Zürich in Bruselj) počasi prevzemajo članice Star Alliance, Dunaju ne kaže najbolje.
Odpri →

27. oktobra 2019 stopa v veljavo zimski red letenja

Ljubljana, 20. oktober 2019
Zimski red letenja 2019/20 Sloveniji (še) ne prinaša normalizacije povezljivosti z Evropo, potem ko je po skoraj šestih desetletjih letenja propadla Adria Airways.

Odpri →

Bi se Air Slovenia lahko namesto s Star Alliance povezala z združenjem SkyTeam?

Ljubljana, 21. oktober 2019
V dneh, ko se pričakuje odločitev, ali naj Slovenija ostane brez letalskega prevoznika oz. naj ga s potencialnimi partnerji vendarle ustanovi, se postavlja vprašanje, ki bi lahko poiskalo drugo možno pot – članstvo v SkyTeam-u namesto članstva v združenju Star Alliance, katerega članica je bila že Adria Airways.
Odpri →

Prihaja Air Slovenia? Nova letalska družba bi bila lahko ustanovljena že do konca letošnjega leta.

Ljubljana, 15. oktober 2019
Kaže da namerava država po propadu Adrie airways ustanoviti novega letalskega prevoznika. Neuradno naj bi šlo za javno-zasebno partnerstvo, kjer bi imela Slovenija manjšinski delež.

Odpri →

Iz Ljubljane ponovno v Frankfurt, München in Zürich.

Ljubljana, 2. oktober 2019
Po propadu Adrie Airways so se hitro začeli na nastale vrzeli odzivati tuji prevozniki. Brussels Airlines že prodaja vozovnice na relaciji Ljubljana-Bruselj. V tekmo za linije in potnike vstopata Lufthansa in Swiss.

Odpri →